top of page
IMG-20190208-WA0017.jpg

zie ook -->
Robert Lambermont
beeldende kunst

Pinball Atelier is opgericht door beeldend kunstenaar Robert Lambermont

"Als tiener raakte ik gefascineerd door mechanische flipperkasten. Niet alleen het spelen op deze vreemde machines hield mij bezig, ook de techniek die erin verscholen zit en de grafische afbeeldingen deden mijn hart sneller kloppen. Ik zocht en kocht voortdurend flipperkasten op rommelmarkten en via de Gouden Gids. Toen ik 20 jaar werd had ik 14 flipperkasten op de zolder van mijn ouderlijk huis staan.   

Na mijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld kunstacademie in Amsterdam verkocht ik een groot deel van mijn verzameling om mij geheel te kunnen richten op mijn werk als beeldend kunstenaar. De flipperkast verdween echter niet helemaal uit mijn leven: Verschillende objecten die ik heb verkocht aan musea en kunstverzamelaars zijn min of meer geïnspireerd op flipperkasten. 
 

In 2013 besloot ik om mij naast de beeldende kunst weer op de reparatie van flipperkasten te richten. De technische kennis die ik heb opgedaan met de beeldende kunst komt zeer goed van pas bij het restaureren van flipperkasten. Ik beschik over een uitgebreid atelier met zeefdrukapparatuur, airbrush en hout- en metaalbewerkingsapparaten." R.L.    

bottom of page